FIRA DE L'ESPELT D'ÒDENA

El municipi d’Òdena acollirà el proper 28 de setembre la segona Fira de la cervesa artesana de l’Anoia a l’Espelt. Una fira pionera a la comarca organitzada per una jove entitat. La diada, dedicada als elaboradors d’aquesta popular beguda d’ordi fermentat, espera rebre més de un miler d’assistents, durant una jornada que començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins a la mitjanit.

 

El programa, que s’està acabant d’elaborar, arrencarà a les onze del matí amb una quinzena d’estands de cervesa artesana que ja han confirmat la seva presència a la fira. La jornada també inclourà animació d’associacions culturals i diversos concerts. La Bromera oferirà quatre estands per poder dinar i sopar, així com una zona de pàrquing per als visitants. Els organitzadors, tot i ser la primera edició, esperen superar el miler d’assistents. 

L’Ajuntament d’Òdena, l’Associació Cultural Centre de l’Espelt, la taverna el Clot del Clos i Instal·lacions Igra col·laboraran amb la mostra.

La Bromera és una nova associació que va néixer ara fa uns mesos, després d’un taller d’elaboració de cervesa a la taverna catalana igualadina Clot del Clos. Des d’aleshores, una desena de membres es van agrupar per fer més activitats al voltant de la beguda. A més d’organitzar la primera edició de la fira, l’entitat també preveu donar a conèixer cerveses artesanes que s’elaboren arreu del país, fer sortides culturals a cerveseries, o bé assistir a d’altres esdeveniments que tinguin la cervesa com a protagonista.

 

Al marge de les marques més comercials i la fabricació industrial, l’elaboració artesanal de cerveses ha crescut força als Països Catalans. Un dels objectius de la nova entitat és, precisament, donar a conèixer a tothom com elaborar la seva pròpia beguda d’ordi i ajudar a promoure marques de cervesa artesana del país com Rosita, Cervesa de Montseny, Ales Agullons, Almogàver o Segarreta.

 

Amb l’objectiu de promocionar la població d’Òdena, l’Ajuntament participa en aquest certamen on la cervesa serà el protagonista, seguint així l’aposta que fa l’ajuntament per promocionar els productes artesanals autòctons i és que la Fira de la Cervesa és una combinació perfecta entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica.

 


¿Quieres colaborar con nosotros?¿ te gustaría aportar recetas, información de interés cervecera, viajes o anunciar tus actividades cerveceras aquí?¿Quieres que aparezcan tus cervezas en nuestra página? Ponte en contacto con nosotros y daremos salida a tus aportaciones...

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.